”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Vihreät edelläkävijöitä ilmastokeskustelussa

Aamulla olin aamutelkkarissa. Lähetyksen ulkopuolella eräs ihmien totesi, että te vihreäthän puhuitte ilmastonmuutoksesta jo 1980-luvulla, mutta silloin teitä pidettiin vain viherpiipertäjinä. Hauska kuulla toisten suusta.

Ftalaattiteollisuus on närkästynyt viime viikolla EU:n ministerineuvoston ja europarlamentin välillä sovituista ftalaattien käytön rajoituksista. Teollisuus sanoo, että kielto päätettiin ”ilman ennakkovaroitusta”. No kyllä se on ollut tosi monta vuotta tiedossa että ftalaatit ovat terveydelle vaarallisia. Jos teollisuus toimisi vastuullisesti, se olisi itse lopettanut niiden käytön ajat sitten.

Iltapäivällä oli yksi tapaaminen ja illansuussa kokous. Siinä välissä ehdin aika monta tuntia vain kuljeskella pitkin Helsinkiä ja katsella kauppojakin.

Lehdissä on ennakkotietoja pitkänäperjantaina julkistettavasta IPCC:n raportista, muun muassa siitä, että Himalajan jäätiköiden sulaminen tulee aiheuttamaan laajalla alueella Aasiassa isoja ongelmia, koska kaikki Etelä-Aasian isot joet saavat Himalajan jäätiköiltä alkunsa. Melkein kaksi miljardia ihmistä saa noista joista juomavetensä ja peltojensa kasteluveden.