”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

VATT pelottelee, onneksi hallitus ei provosoidu

VATT on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan EU:n päästövähennystavoitteet vuodelle 2020 tulisivat Suomen kansantaloudelle hyvin kalliiksi. Pääministerin ilmastoasiantuntijaksi nimetty Oras Tynkkynen kommentoi tutkimusta tv-uutisissa murskaavasti. Tutkimukseen on kasattu kaikki mahdolliset pessimistiset lähtöoletukset, maailmassa kukaan muu kuin EU ei tee mitään ilmaston suojelemiseksi, uuden ilmastoystävällisen tekniikan kehittäminen, valmistaminen ja vienti ei tuo yhtään bisnestä ja työpaikkoja. Tämähän on ollut se tyyli, jolla Suomessa on ollut tapana tehdä ilmastoskenaarioita. Tämä tapa on kuitenkin kaukana realistisesta, se on pikemminkin pelottelua. Oikeasti kaikki teknologiamuutokset, myös ympäristönsuojeluun liittyvät, tuovat uutta työtä ja bisnestä.

Tuntui hyvältä, kun Vanhanen ja jopa Katainen sanoivat uskovansa, että ilmastonsuojelu luo myös uutta bisnestä ja työtä.

Kukkapenkissämme kasvaa iso vaalea sienirypäs, Jukka oli tunnistavinaan sienen kevätkaunolakiksi. Sienikirjan mukaan se on herkullinen ja sitä kasvaa Ahvenanmaalla. Tätyy vielä yrittää varmistaa jostakin sienen laji. Jos se tosiaan on kevätkaunolakki, senkin leviäminen Pispalaan voi olla ilmastonmuutoksen merkki.