”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Vanhanen vaatikoon vaalirahoituksen avoimuutta puoluesihteeriltään

Keskiviikkona illalla kotiin tullessani silmään sattui pöydällä lojuvan edellispäiväisen Aamulehden etusivun otsikko: Pääministeri tahtoo julki puolueiden rahoittajat. Jutun mukaan hän on sanonut Aamulehdelle, että keskusta kannattaa avoimuuden lisäämistä.
 
Puoluejohtaja Vanhasen kannattaisi kertoa mielipiteensä oman puolueensa puoluesihteerille.
 
Luin nimittäin kotimatkalla junassa tämänpäiväistä Iltalehteä, jossa kysytään Vihreiden, Kokoomuksen ja Keskustan puoluesihteereiltä puolueiden EU-vaalirahoituksesta. Vihreiden Panu Laturi ja Kokoomuksen Taru Tujunen vastaavat, Keskustan puoluesihteeri Korhonen sen sijaan kieltäytyy vastaamasta.
 
Vihreät julkistivat EU-vaalirahoituksensa jo ajat sitten. Oman vaalikampanjani mainossuunnitelma ja rahoitus löytyy nettisivuiltani tästä » 

Lisäys 14.5.2009 klo 12.57

Junamatkalla Turkuun kuulin keskustan puoluesihteeri Korhosen suuttuneen tästä blogista. Jos Iltalehden jutussa, johon viittaan, on väärää tietoa, kehotan Korhosta kääntymään kyseisen lehden puoleen.
 
Korhonen on eilen julkaissut tiedotteen jossa kehottaa puolueita julkistamaan yli 5000 euron lahjoitukset. Miksi Keskusta/ Korhonen asettavat rajan noin ylös? Onko puolueen saama suurin lahjoitus kenties 4900 euroa?
 
Vihreät ovat jo ajat sitten julkistaneet EU-vaalikampanjansa koko rahoituksen, ja paljon pienemmät lahjoitukset. Eilisessä Iltalehdessä kerrottiin vihreiden saaneen 2000 euroa toimihenkilounionilta, joka taitaa olla ensimmäinen ja ainoa Vihreän liiton saama ay-rahoitus.
 
Ehdokkaiden pitää ilmoittaa kaikki yli 1000 euron lahjoitusten antajat. Minusta samaa rajaa pitäisi soveltaa puolueisiin. Oman vaalikampanjani rahoitus ja rahojen käyttösuunnitelma on jo kauan ollut julkisesti esillä nettisivuillani.
 
Korhosen esiintymisestä tulee tunne, että puolueensa poliitikkojen ryvetyttyä viimevuotisessa vaalirahoitusskandaalissa hän haluaa esiintyä avoimuuden esitaistelijana kertomatta oikeasti mitään.
 
Itse sain eilen tiedon, että oma ammattiliittoni eli Tekniikan akateemiset antaa 500 euroa jäsenilleen, jotka ovat ehdolla EU-vaaleissa, ja lisäksi kustantaa Tekniikka&talous-lehteen ja Kauppalehteen näiden mainokset. Kiitos kovasti! Tämä onkin ensimmäinen kerta kun saan miltään ammattiliitolta vaalirahaa. Nämä ovat seitsemännet eduskunta- tai europarlamenttivaalit, joissa olen ehdolla. Tuo 500 euroa on myös suurin raha, jota koskaan olen saanut vaaliavustusta keneltäkään muulta kuin Vihreältä liitolta tai äidiltäni.
 
Vihreä puolue antoi viime EU-vaaleissa 5000 euroa kaikille ehdokkaille ja saman verran myös nyt. Äitini, joka on jo kuollut, antoi vuosien 1995 ja 1999 eduskuntavaaleissa 10 000 mummonmarkkaa, eli noin 1700 euroa. Näissä vaaleissa muut tähän mennessä saamani lahjoitukset ovat vaihdelleet välillä 10-200 euroa ja näitä on kertynyt noin 1000 euroa.