”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Vanhanen ei ollut niin pullamössö kuin miltä jo ehti näyttää

EU:n ministerineuvosto on eilen hyväksynyt komission esityksen, jonka mukaan EU:n pitää vuoteen 2020 mennessä vähentää päästöjään 20 % sittenkin vaikka kansainvälinen sopimus seuraavista päästövähennyksistä viivästyisi. Hyvä! Järki ja vastuu voitti, Suomi ei riitauttanut tätä päätöstä.

Hesarin mukaan melkein kaikkien eduskuntapuolueiden johtajat ovatkin vastanneet lehden vaalikoneeseen, että EU:n pitää olla edelläkävijä ilmastonsuojelussa ja vähentää päästöjä sittenkin vaikka muut eivät niin tekisi.

Lehdistä käy ilmi, että arvasin eilen ihan oikein, eli Vattin eilen uutisoidussa tutkimuksessa ei ole otettu huomioon uuden tekniikan kehitystä ja sen myötä tulevia uusia työpaikkoja.

Minä ihmettelen, miksi mokomia nollatutkimuksia ylipäänsä tehdään. On kerta kaikkiaan täysin epärealistinen lähtökohta, että päästöjä vähennettäessä tekniikka ei kehity eikä se luo uusia työpaikkoja Suomeen. Varsinkin tekniikkahullussa Suomessa tämä on tutkimukselle täysin älytön lähtöoletus.

Ilmastonmuutoksen torjuntaan pitää suhtautua niin, että katsotaan miten se tehdään mahdolliseksi, eikä niin että miksi se on vaikeaa. Viime viikolla sain havaita, että tämä ajattelu on nopeasti voittamassa alaa myös USA:ssa.

Pakkasesta huolimatta kävelin kaupungille. Kirjakaupassa törmäsin yhteen tuttuun teollisuusmieheen. Tämä esitti, että teollisuuden energiansäästöstä keskustelemaan pitäisi koota firmoista ne ihmiset, jotka oikeasti tietävät mitä tehdään ja voidaan tehdä, eikä etujärjestöjen tyyppejä. Tiedämme siis molemmat, että teollisuuden etujärjestöjen lobbarit kokevat velvollisuudekseen väittää, ettei energiaa enää kerta kaikkiaan voida säästää. Tiedämme molemmat, että se on pötyä. Tämä teollisuusmies mainitsi isoja lukuja siitä, mitä teollisuudessa pystyttäisiin säästämään pelkästään paineilman nykyistä järkevämmällä käytöllä.

USA:n Irak-politiikka on yhä suuremmissa vaikeuksissa. Pääministeri Anders Fogh Rasmussen on ilmoittanut, että Tanska maajoukkonsa Irakista elokuuhun mennessä, kertoo. Britannia taas vetää Irakista lähikuukausina 1 600 sotilasta, 7 100 sotilaan joukot supistuvat noin 5 500:een.