”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Valiokunta kannattaa nykyisen EU-energiamerkin säilyttämistä

Lehdet, sekä suomalaiset että lukemani muunmaalaiset lehdet ovat nyt täynnä sitä, että lama vain pahenee eikä elvytystoimista ole mihinkään.

Pari vuotta sitten lehdet olivat yhtä täynnä nousukausiuhoa, ja vuosi sitten sitä, etteivät USA:n talousvaikeudet meille asti tunnu. Nousu taitaa aikanaan alkaa yhtä yllättäen kuin lamakin. International Herald Tribunessa Thomas Friedman ennustaa, että tämä aika tullaan muistamaan aikana, jolloin opittiin ahneuden johtavan talouden tuhoon ja se, että maapallolla on rajat.

Avustajani Ulriikka oli ollut viime perjantaina kuuntelemassa Hillary Clintonia, kun tämä oli ollut käymässä Europarlamentissa. Tämä oli siteerannut erästä Obaman ilmastotiimin jäsentä, joka on sanonut: ”Never waste a good crisis”, eli koskaan ei saa heittää hukkaan hyvää kriisiä. Tällä hän viittasi siihen, että talouskriisi tulee nähdä mahdollisuutena suunnata energiantuotanto ja talous ilmastoystävälliseen suuntaan.

Teollisuusvaliokunta äänesti illalla EU:n energiamerkin uusimisesta. Olin asiassa vihreiden neuvottelija, ja olin tyytyväinen tulokseen. Komissio ehdottaa EU:n nykyisen energiamerkin muuttamista, vaikka kuluttajat ovat oppineet sen tuntemaan, ja merkki on vaikuttanut kuluttajien valintoihin. Tämän seurauksena niiden tuotteiden, joita energiamerkki koskee, valmistajat ovat ryhtyneet tekemään entistä energiapihimpiä malleja. Valiokunta kannatti sitä, että nykyinen merkki, jonka asteikko on A-G, säilytetään, mutta kunkin luokan vaatimusrajoja tulee säännöllisesti päivittää, jotta merkki pysyy tekniikan kehityksessä mukana.