”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Vaihteeksi remonttihuolia

Olimme viikonlopun kotona, aika kului remontin merkeissä, taas kerran. Ikkunoiden rapsutus, maalaus ja muu kunnostus jatkuu, ja jatkuu vielä pitkään. Ja vaihteeksi ilmeni uusi ongelma. Ullakolle ollaan asentamassa aiempaa suurempia kattoikkunoita (toki vanhan talon tyyliin sovitettuja). Niiden takia vintiltä on pitänyt purkaa vanhojen komeroiden seiniä ynnä muuta ja tietenkin kantaa muualle tavaraa, joka on ollut varastoituna vintille.

Ajattelin, että tavaraa voi viedä vintiltä kellarikerroksen jo valmistuneeseen varastohuoneeseen, jonne jo alkukesästä vein sienenkuivuria ja kaikenlaista muuta, pääasiassa taloustavaraa. Mutta kaikki kellarivarastossa oleva peittyi elokuussa paksuun pölykerrokseen, kun kellarissa olevat porraskuilun seinät piti hajottaa ja rakentaa uusiksi, ne kun oli muurattu sekä vinoon että väärään paikkaan. Virhe huomattiin siinä vaiheessa kun oli tarkoitus alkaa tehdä itse portaita. Seinät oli tehnyt entinen, nyt jo potkut saanut urakoitsija. Ne piti siis tehdä uudestaan.

Nyt, kun uudet seinät ovat pystyssä, menin kellarikerroksen varastoon imuroidakseni sieltä pölyä seinien purun jäljiltä. Haaveeksi jäi. Entisen urakoitsijan työmiehet, jotka ovat olleet uusittuja seiniä tasoittamassa ja maalaamassa, ovat töhrineet varaston lattian täyteen valkoisia maali- ja tasoitetahroja. Uuden varaston lattiakin pitää siis maalata uudestaan. Ja sieltäkin pitää tavarat siirtää muualle. Sappi kiehui taas. Talossa vallitsee ennestäänkin pula varastotilasta, kun yksi ja toinen tila on joko työn alla tai rakennustarvikevarastona, ja vielä tämäkin tila joudutaan nyt tyhjentämään. Harmittaa tosi paljon sekin, että entisen urakoitsijan (joka on mestari keksimään selityksiä yhä uusille viivytyksille) kanssa joutuu riitelemään vielä lattian maalauksenkin, jota ei olisi lainkaan tarvittu, jos hänen työmiehensä olisivat panneet lattian suojaksi sanomalehteä tai muuta vastaavaa. 12.8. sovimme entisen urakoitsijan kanssa, että hän purkaa ja rakentaa seinät uusiksi 2 viikossa, eli 26.8. mennessä. Nyt on jo suttaantunut noin 3 viikkoa enemmän, eikä homma ole vieläkään valmis.