”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Vaalilupauksen pettämisen maailmanennätys

Aamutv kertoi erään tärkeän valtatien olleen vuorokauden verran poikki sille kertyneen paksun jään takia. Ihmiset olivat joutuneet odottamaan paikalleen juuttuneissa autoissa 24 tuntia. Washington Post kertoi, että lähiseudulla 40 000 ihmistä on vieläkin ilman sähköä.

Washingtonin kentällä Kööpenhaminen lennon jonossa näin elämäni ensimmäistä kertaa teini-ikäisen nuoren tutti suussa. Olen lukenut, että tämä on uusi teinimuoti ainakin Ranskassa. Näytti tosi tyhmältä, jos sanon rehellisen mielipiteeni. Vaikka on tosin ainakin vaarattomampi kuin tupakka.

Check in SAS:n lennolle kesti tosi kauan. Tietokoneet olivat levinneet, porttikortit jouduttiin kirjoittamaan käsin.

Tekstiviestiuutinen kertoi, ettei Suomen hallitus hyväksy EU:n komission ehdottamaa 20 %:n päästövähennystavoitetta vuoteen 2020 mennessä. Montakos päivää siitä on, kun Vanhanen sanoi, että ilmastonmuutoksen vähättely on lopetettava?

Ote Keskustan viime kuussa hyväksymästä vaaliohjelmasta: ”Suomen on tuettava Euroopan unionin tavoitetta kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi vuoteen 2020 mennessä 20 prosentilla vuoden 1990 tasosta.” Vanhanen siis petti puolueensa vaalilupauksen jo ennen vaaleja. Se lienee vaalilupausten rikkomisen maailmanennätys.

Oras Tynkkynen muistuttaa Sitran viime viikolla julkistamasta raportista, jonika mukaan ympäristöteknologiasta voi tulla Suomen teollisuuden uusi kivijalka. Yksin tuulivoima-ala voisi työllistää Suomessa 18 000 ihmistä 2010-luvulla. Tuore selvitys osoittaa, että Suomessakin on mahdollista vähentää päästöjä jopa 30 % vuoteen 2020 mennessä ilman lisäydinvoimaa.