”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Työmaan paluu

Joulun aika on edelleen mennyt suurelta osin remontin ja siivouksen merkeissä. Lisäksi on ollut tosi kiva tavata perheenjäseniä ja ystäviä. Tyttärenpoikakin kävi meillä vanhempineen. Boheemi kuusemme on saanut suuren suosion.

Mukavaa, että jouluksi tuli lunta ja pakkasta, loppui siihen asti kestänyt ankea hämäryys. Pyhäjärvikin jäätyi osittain, ja sitten suli taas.

Oli myös ihanaa, että saimme viettää monta päivää peräkkäin ilman sahanpurutuotantoa, siivous ei mennyt aivan saman tien hukkaan. Tänään työmaa palasi meille. Keittiön katto tehtiin valmiiksi, samoin yläkertaan vievä putkikotelo. Nyt viimein loppuu purusade vintiltä keittiöön. Saimme keittiöön ja eteiseen kattovalot. Vintille vievään aukkoon pantiin kanneksi tiivis polyuretaanilevy. Nyt ei lämpö enää pääse vuotamaan vintille. Purua ja pölyä tuli taas hullun lailla.

Illalla tyhjensimme ruokailutilan, rapsutin, hioin ja soodapesin lattian, ja sitten maalasin. Huomenillalla maalaan sen toiseen kertaan, niin saamme lattian valmiiksi uudeksi vuodeksi.