”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Torjutaan köyhyyttä perustulolla

Sosiaaliturva pitää uudistaa niin, että kukaan ei putoa turvaverkon läpi. Samalla jokaisen on voitava parantaa taloudellista asemaansa hankkimalla omia ansiotuloja.
Sipilän hallitus on ajanut läpi useita huononnuksia köyhimpien ihmisten tuloihin ja etuuksiin. Jo 150 000 lasta elää köyhässä perheessä ja köyhien lasten osuus (13,9 %) on ylittänyt koko väestön köyhyysasteen.
Vihreät ehdottavat sosiaaliturvan uudistamista perustulon pohjalta. Vähimmäisetuudet, kuten työmarkkinatuki ja pienimmät vanhempainpäivärahat, yhdistettäisiin 600 euron perustuloksi, joka maksettaisiin kaikille. Tämän yli saatavia tuloja verotettaisiin niin, että jokaisesta itse ansaitusta eurosta jää rahaa omaan käteen – toisin kuin monissa elämäntilanteissa nyt.
Perustulon ja verotuksen yhdistelmä toimisi niin, että suurin osa pienituloisista saisi käteen jonkin verran enemmän rahaa kuin nyt, keskituloiset suunnilleen saman ja suurituloisimmat hieman vähemmän kuin nyt. Vihreät ehdottavat, että uudistus toteutettaisiin kahdessa vaalikaudessa. 
Linkkejä:
Vihreiden perustulomalli: https://www.vihreat.fi/asiat/vihrea-politiikka/teemat/koyhyys/perustulo
Eroon lapsiköyhyydestä ja tukea perheille: vihreiden askeleet yhdenvertaiseen lapsuuteen: https://www.vihreat.fi/artikkeli/2018/12/vihreat-eroon-lapsikoyhyydesta-tukea-perheille-vihreiden-askeleet-yhdenvertaiseen-lapsuuteen