”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Tervetuloa työsuhdematkalippu

Taas Brysseliin. Loppuviikko ja viikonloppu on mennyt muuttolaatikoita pakatessa, mehän muutamme ensi lauantaina. Tosin uusi kotimme ei silloin vielä tule olemaan lähestulkoonkaan valmis. Toivottavasti talossa on silloin kuitenkin yksi toimiva vessa ja väliaikainen tiskipöytä vesi- ja viemärijohtoineen. Lämpöä saa ainakin kakluuneista ja puuhellasta.

On ollut mukavaa lukea lehdistä, että pääministeri Vanhanen puhuu työsuhdematkalippujen puolesta, ja tänään iltapäivälehdissä myös opetusministeri Sarkomaa. Taputan käsiäni innokkaasti! Samalla totean, että vihreät ajoivat työsuhdematkalippuetua vaihtoehtona työsuhdeautolle jo Lipposen hallituksissa. Silloin tämä ehdotus tyrmättiin valtiovarainministeri Niinistön johdolla.

On toisaalta mukavaa, mutta toisaalta vähän harmittavaakin, että nyt, kun ilmastonmuutos, josta vihreät ovat varoittaneet jo kauan, vihdoin uskotaan todelliseksi ongelmaksi, myös vihreiden jo kauan esittämät ratkaisumallit alkavat kelvata. Vihreiden ehdotukset eivät siis ole olleet epärealistisia eivätkä epäkäytännöllisiä, muut vain eivät ole uskoneet todeksi sitä ongelmaa, johon vihreät ovat tarjonneet ratkaisuja.

Brysselissä on selvästi lämpimämpää kuin Suomessa. Illalla kun kävelin parlamentilta asunnolle joskus kymmenen jälkeen, muutama ihminen istui Luxemburgin aukion ulkopöydissä.