”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Takaisin rahatalouteen

Tänään kävelimme Levsejärveltä maantielle. Siihen meni kahvitaukoineen neljä ja puoli tuntia eli kaksi tuntia vähemmän kuin kulkiessamme samaa matkaa toisin päin. Kulkiessa kunto pikku hiljaa kohenee ja reppu kevenee. Lisäksi viimeinen pätkä oli alamäkeä, päinvastoin kuin aloittaessa. Päiväksi oli luvattu vähäisiä sadekuuroja, mutta sää oli tosi kaunis, vasta juuri kun tulimme hotellille, rapsahti pikkuisen sadetta. Kymmenen päivää maastossa, lähtö- ja paluupäivä mukaan luettuna. Maantieosuuden kuljimme taas taksilla. Tuntui omituiselta kaivaa rahaa repusta, kun kymmeneen päivään ei ole koskettanutkaan rahaa.

Oli taivaallista päästä rantasaunaan, sieltä Utsjoen kirkkaaseen kylmään veteen uimaan ja sen jälkeen syömään. Tosin kirkkaissa kylmissä vesissä olemme ilman saunaakin käyneet joka aamu ja useimpina iltoinakin.

Hotelli Luossajohka on ollut tosi miellyttävä tuttavuus. Tänään oli iltavuorossa nuori punatukkainen nainen, joka hoiti ravintolan tarjoilun tosi tehokkaasti jutellen samalla asiakkaiden kanssa suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.