”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Taas ”Green New Deal”.

Poimintoja uutisvirrasta:

Saksan ulkoministeri ja varaliittokansleri (varapääministeri) Frank-Walter Steinmeier kommentoinut Obaman voittoa ja sanonut, että ”maailma tarvitsee vihreän ’new dealin’”. Steinmeier viittasi ilmastonmuutoksen myötä tuleviin uusiin turvallisuusuhkiin.

Taas ”Green New Deal”. Taputan käsiäni.

”Smart grid” –käsitteestä tulee myös uusi bongaus. The Independent-lehti kirjoittaa, että ainakin yksi tosi tarpeellinen asia, jonka Obama voisi presidenttinä tehdä, on ”smart gridin” eli älykkään sähköverkon rakentaminen. ”Superverkon” lisäksi myös ”älyverkko” parantaisi mahdollisuuksia uusiutuvan energian hyödyntämiseen, kun verkko osaisi ohjata sähkönkulutuslaitteita toimintaan sellaisina hetkinä, jolloin se on verkon kannalta otollisinta, siis tietysti sellaisia laitteita, joiden käynnistymistä voidaan siirtää aiheuttamatta niiden toiminnalle haittaa. Tällainen on vaikkapa sähköauton akun laturi.

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon kirjoittaa New York Timesissa siitä, että finanssikriisin takia ei saa ruveta hidastelemaan ilmastokriisin hoidossa. Maailmantalouden parasta elvytystä on nyt investoida ilmastonsuojeluun, kuten uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen. YK:n ympäristöohjelma UNEP arvioi, että globaalit investoinnit puhtaaseen energiaan nousevat 1,9 biljoonaan (miljoona miljoonaa) dollariin vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä maailmassa noin 2 miljoonaa ihmistä on töissä tuuli- ja aurinkoenergiateollisuudessa, ja puolet heistä Kiinassa.