”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Suvi Linden erosi kun oli myöntänyt rahaa golfklubilleen. Milloin Vanhanen ymmärtää erota?

Vaalirahaskandaali yhä vain vieläkin paisuu. Tämän päivän uutinen on, että Raha-automaattiyhdistyksen avustukset on vahvistettu maan hallituksessa. Tämä seuraa tietysti laista, mutta enpä olisi asiaa muistanut, ellen olisi lehdistä lukenut.
 
Kun Matti Vanhanen on johtanut puhetta tällä kohtaa, hän on myöntänyt rahaa nuorisoasuntosäätiölle, joka puolestaan on antanut Vanhaselle vaalitukea.
 
Vanhanen on siis ollut myöntämässä yhteiskunnan varoja itselleen.
 
Vuonna 2002 silloinen kulttuuriministeri Suvi Linden erosi, koska oli ministerinä myöntänyt rahaa golfklubille, jonka jäsen on. Ensin yritettiin selittää, että Linden vain pani ministerinä nimen virkamiesten valmistelemaan paperiin. Sitten todettiin, että päätöksestä vastaa se, joka päätöksen on tehnyt, eli Lindenin tapauksessa hän itse. Linden veti johtopäätökset ja erosi.
 
Matti Vanhanen on ihan samalla tavalla myöntänyt rahaa itselleen. Näin maallikon silmin Vanhasen tapaus vaikuttaa vielä törkeämmältä, hän on saanut Raha-automaattiyhdistyksen varoista suoraa henkilökohtaista etua, rahaa vaalikampanjaansa. Lindenin golfklubi tuskin sentään koskaan antoi kulttuuriministerille rahaa, tai ainakaan en tiedä että olisi antanut.
 
Anneli Jäätteenmäki erosi, kun oli oppositiopuolueen johtajana pyytänyt itselleen salaisia papereita presidentin kansliasta ja kun oli valehdellut tästä asiasta eduskunnalle. Matti Vanhanen on jäänyt valheesta kiinni monta kertaa. Hän on myöntänyt yhteisistä varoista avustusta itselleen – ei oppositiopuolueen johtajana vaan pääministerinä.
 
Ei voi olla niin, että vain naiset eroavat ministerin tehtävistä mokattuaan.
 
Se on nyt shakki ja matti, ja peli on pantava poikki. Sanoin jo kesällä, että tarvitaan uudet vaalit. Nyt se on vielä selvempää kuin silloin.