”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Strasbourgin istuntosalin katto on romahtanut

Olen loman aikana käynyt sähköpostissa tosi vähän. Nyt löysin postia siitä, että Europarlamentin Strasbourgin rakennuksen täysistuntosalin katto on osittain romahtanut. Rappausta ja sen sellaista rapisi komission ja konservatiiviryhmän istumapaikkojen kohdalle noin 10 tonnia.

Tapahtumasta on jo pari viikkoa, mutta se tapahtui samaan aikaan, kun olympialaiset avattiin ja Venäjä hyökkäsi Georgiaan. Viimeksi mainitut olivat isompia uutisia.

Lipponen on luopunut työhuoneestaan eduskunnassa ruvettuaan Nordstream-kaasuputken lobbariksi. Jotain häpyä sentään.

En muuten voi olla muistamatta, että keväällä 2002, kun väännettiin kättä ydinvoimalan rakennusluvasta, minua syytettiin Venäjän etujen ajajaksi, koska vastustamalla ydinvoimalupaa muka tein myyräntyötä venäläisen maakaasun puolesta. Nyt entinen pääministeri, joka runnoi ydinvoimaluvan eduskunnan läpi, on ruvennut sekä ydinvoiman että maakaasun lobbariksi.

Aamulehti siteeraa Putinin entistä avustajaa Andrei Ilarionovia, joka sanoo että Georgian sodan suurin uhri on Venäjän yhteiskunta, joka muuttuu yhä autoritaarisemmaksi. Niinpä.

Remonttityömaamme porraskuiluepisodi jatkuu. Urakoitsija Uu on sopinut nykyisten työmiestemme kanssa, että he muuraavat porraskuilun uudet seinät. Hän oli luvannut tuoda harkot uusiin seiniin tiistaina. Kun niitä ei tiistai-iltapäivän kuluessa näkynyt, nykyisen työmiesporukan vetäjä soitti herra Uulle, joka lupasi harkot keskiviikkona. Harkkoja ei näkynyt tänäänkään, vaikka jopa urakoitsija Uun oma työmies oli pihallamme niitä odottamassa kahden maissa iltapäivällä. Illansuussa arkkitehtimme yritti tavoittaa herra Uuta, mutta tämä ei vastannut. Lähetin herra Uulle tekstiviestin, jossa sanoin että jos uusien seinien muurausta ei hoideta siten kuin sovittiin, sitten riidellään oikeudessa kaikista rakennusvirheistä.