”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Solvauksia istuntosalissa

Tänään EU-parlamentin istuntosalissa nähtiin taas ihan hölmö näytelmä. Timo Soinin ryhmätoveri, brittimeppi Godfrey Bloom oli aamupäivän keskustelussa heittänyt demariryhmän puheenjohtaja Martin Schulzia kohtaan herjoja, jotka viittasivat natseihin, ja sen jälkeen vielä nimittänyt Schulzia epädemokraattiseksi fasistiksi.

Puolen päivän aikaan kun äänestysten piti alkaa, Schulz kiitti kollegoja saamastaan tuesta. Bloom nosti kamalan elämölön. Lopulta puhemies, myös britti, komensi häntä poistumaan salista ja kun Bloom ei totellut, puhemies keskeytti istunnon vähäksi aikaa.

Kun äänestykset sitten pääsivät käyntiin, parlamentti hyväksyi muun muassa ryhmätoverini Jill Evansin raportin, joka tiukentaa vaarallisten aineiden käyttörajoituksia sähkö- ja elektroniikkalaitteissa.

Kyse oli niin sanotun RoHS-direktiivin päivityksestä. Direktiivin sovellusalaa laajennettiin. Aikaisemmin se ei kattanut esimerkiksi sähköllä toimivia leluja, mutta nyt kattaa. Uudistetussa direktiivissä listataan myös aineita, joiden käyttökielto tulee ajankohtaiseksi seuraavilla kierroksilla. Näihin kuuluu muun muassa PVC eli polyvinyylikloridi. PVC-muovin ongelmista yksi on, että se sisältää klooria. Jos PVC:tä poltetaan, savukaasuissa on erittäin myrkyllisiä klooripitoisia hiilivetyjä.