”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Sivuuttavatko tv-kanavat europarlamenttivaalit?

Vihreän puoluevaltuuskunnan kokouksessa tiedotusvälineitä kiinnosti eniten Ville Niinistön ilmoitus ehdokkuudestaan. Ville piti oikein hyvän puheen, joka melkein loppuun asti kuulosti puheenjohtajaehdokkaan ohjelmanjulistukselta, mutta hän päätti sen kertomalla, ettei asetu ehdokkaaksi. Ainakin hänellä tuntuu olevan draaman tajua.

Keskustelussa puhuttiin muun muassa Euroopasta ja maahanmuutosta. Anni Sinnemäki esitti hyvän esimerkin siitä, mitä politiikka vaikuttaa. Saksassa turkkilaisperäisten maahanmuuttajien lapsista opiskelee yliopistossa alle 7 %, Itävallassa 11 %, Hollannissa 27 %, Ruotsissa 50 % ja Ranskassa 53 %. Tämä on valaiseva esimerkki siitä, miten politiikalla voidaan vaikuttaa siihenkin, millaiseksi siirtolaisten rooli yhteiskunnassa muodostuu.

Panu Laturi kertoi MTV3:n ja Nelosen suunnittelevan, että säästävät jättämällä järjestämättä EU-vaalipaneelit. Olen tietysti jäävi kommentoimaan asiaa, koska olen itse ehdokkaana, mutta minusta tämä on kyllä aika huimaa. Mediassa voivotellaan, kun kansa ei kiinnostu EU:sta ja Europarlamentin vaaleista, mutta kaupalliset kanavat eivät uhraa edes tunnin vertaa ohjelma-aikaa siihen, että kansalaisille tarjottaisiin mahdollisuus saada hitusen verran selkoa siitä, mitä erilaiset poliittiset linjat Europarlamentissa tarkoittavat. Ilmeisesti Maikkarin ja Nelosen pomot kuuluvat niihin tietämättömiin, jotka kuvittelevat, että EU on taikatuutti, josta tulee ennalta määrättyjä päätöksiä jollain mystisellä automatiikalla, ja on hälläväliä, keitä parlamenttiin valitaan. Tai ehkä he kuvittelevat, että Europarlamentti on konsensusputiikki. Jos kuvittelevat, niin ovat väärässä.