”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Seinäepisodi jatkuu

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on Hesarin mukaan sanonut, ettei Venäjä aio neuvotella sotarikollisena pitämänsä Mihail Saakashvilin kanssa. ”Hän ei voi olla partnerimme. Parasta olisi, jos hän eroaisi.” Venäjä ei siis mitenkään erityisesti kätke sitä, että sen tavoitteena on määräillä Georgian sisäpolitiikkaa.

Olin yhtenä kansainvälisenä vaalitarkkailijana Georgian ensimmäisissä monipuoluevaaleissa 80- ja 90-lukujen vaihteessa. Se oli tosiasiassa kansanäänestys Neuvostoliitosta eroamisesta, Zviad Gamsahurdian johtama kansallismielinen puolue sai murskavoiton. Vähän myöhemmin Gamsahurdia valittiin presidentiksi. Sitten syttyi sisällissota, jossa hänet tapettiin ja Georgian johtoon nousi neuvostopolitrukki Shevarnadze, entinen Neuvostoliitto-vainaan ulkoministeri. Joitakin vuosia sitten kansallismieliset saivat taas vallan Georgiassa.

Enpä usko, ettei Venäjä olisi silloin 90-luvulla ollut täysin ulkopuolella niiden tapahtumien, joiden johdosta Georgian ristiriidat yltyivät sisällissodaksi ja entinen neuvostojohtaja nimitettiin maan johtoon. Nyt näyttää siltä, että Venäjä kaivoi Saakashvilille ansan ja tämä käveli suoraan siihen.

Tänä aamuna Jukka löysi työmaapiirustusten mapin. Kun urakoitsija Uu tuli, kerroimme, että hänen vaatimansa piirustukset ovat löytyneet. Herra Uu ei enää ollut kiinnostunut niistä.

Illansuussa urakoitsija Uun työmiehet tulivat paikalle ja aloittivat porraskuilun seinien purun. Siitä lähti tietysti valtava pöly, ja jälleen kerran pölypilvi tunkeutui asuntoomme sen aukon kautta, josta porraskuilun keskikohtaa näyttävä luotilanka on roikkunut kuukausia ja taas kuukausia – turhaan, kuten juuri olemme havainneet.