”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Sarkozyn vierailu

Aamulla, kun pyöräilin parlamentille, pyörätiellä oli poliisi, joka ei päästänyt minua läpi ennen kuin näytin meppikorttini. Itse asiassa korttini oli hukkunut tällä viikolla. Onneksi olin eilen illansuussa hakenut varakortin. Poliisivartio johtui siitä, että Sarkozy tulee tänään puhumaan parlamentille.

Täysistunnon äänestysten alussa käytettiin työjärjestyspuheenvuoro, jossa valitettiin, että osa mepeistä myöhästyy äänestyksestä, koska poliisi on tukkinut kulkuväylät Sarkozyn vuoksi.

Eniten tunteita istunnossa kuohutti päätöslauselma, jossa parlamentti tuomitsi Berlusconin hallituksen suunnitelmat ottaa Italian romaneilta sormenjäljet. Parlamentti totesi, että toimenpide, joka koskisi jopa lapsia, olisi Euroopan ihmisoikeussopimuksessa kielletty rotuun ja etniseen alkuperään perustuva syrjivä toimenpide. Tässä äänestyksessä jako oli selkeästi oikeisto vastaan muut. EU-vastainen UEN-ryhmä teki oman lausumaehdotuksensa, jossa tuettiin Italian toimia ja suunnilleen väitettiin, että kyse on vain lasten suojelusta. EPP-ryhmä esitti äänestyksen lykkäämistä ja lopuksi äänesti koko päätöslauselmaa vastaan.

Siitä ei ole muuten kauaakaan, kun kuulin jonkun tokaisevan, että jos Italia ei olisi EU:n jäsenmaa, niin se ei täyttäisi jäsenyyden kriteereitä.

Istunto otti kantaa myös Zimbabwen tilanteeseen ja totesi, että äskettäiset vaalit eivät olleet lailliset. Parlamentti tuomitsi oppositioon kohdistuneen väkivaltakampanjan.

Guardianista luin, että USA:n EPA:sta eli sikäläisestä ympäristöministeriöstä muualle siirtynyt Jason Bennett on paljastanut varapresidentti Cheneyn tehneen kaikkensa sensuroidakseen viittaukset ilmastonmuutoksen vaikutuksesta terveyteen.