”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Salainen raportti parlamentin avustajarahojen väärinkäytöstä

Täysistunto hyväksyi suurella äänten enemmistöllä (525 puolesta, 115 vastaan ja 29 tyhjää) raportin, jossa tuettiin Lissabonin sopimusta, eli siis ehdotusta EU:n perussopimusten uudistukseksi, ja toivottiin sen nopeaa ratifiointia.

Europarlamentin budjettivalvontavaliokunnalle on tehty raportti meppien avustajarahojen väärinkäytöstä. Raportti on salainen, sen saavat nähdä vain valvontavaliokunnan jäsenet, lukitussa huoneessa, johon ei saa ottaa mukaan muistiinpanovälineitä eikä puhelinta. Naurettavaa!

Toivon hartaasti, että raportti julkaistaan pian. Jotta porsaanreiät voidaan tukkia, pitää saada tietää, mitä ne ovat.

Olen kokenut avustajarahojen valvontajärjestelmän aika tiukaksi. Mutta näköjään jotkut kollegat ovat löytäneet porsaanreikiä. Yksi kollega kertoi, että ilmeisesti jotkut mepit ovat perustaneet ”palvelufirmoja” esimerkiksi vaimonsa nimiin, ja maksaneet niille avustajarahoja ”ostetuista palveluista”. Eli toisin sanoen ovat maksaneet rahoja mutkan kautta itselleen tai perheenjäsenilleen.

Eräs suomalainen vihreä kertoo sähköpostitse tavanneensa suuren energia-alan insinööritoimiston tuulivoimaosaston vetäjän, jonka mukaan sähköverkossa ei tuulivoimaloiden takia tarvita lisää säätövoimaa ennen kuin tuulivoiman osuus on yli 10 %. Toinen vihreä vastasi, että Hannele Holttisen väitöskirjassa on käsitelty tuulivoiman säätötehon tarvetta ja johtopäätös on sama, verkkoon ei tarvita lisäsäätövoimaa niin kauan kuin tuulivoima on osuus on korkeintaan 10 %. Nyt sen prosenttiosuus Suomessa on nolla pilkku jotakin.