”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Ronttijärvet

Olemme Roncejavrien rannalla, tai minä ristin ne Ronttijärviksi. On satanut aika paljon ja väliin tosi lujaa. Eilen läksimme kävelemään tänne, kun sade hellitti. Eksyimme vähän, kävelimme pari ylimääräistä kilometria. Näimme kotkan. Lopulta löysimme Jukalle tutun puronvarren keskimmäisen ja itäisen Roncejavrin välistä. Saapuessamme tänne aurinko paistoi, mutta aamulla heräsimme sumuun ja tihkuun.

Tänään ruokalistalla ollut graavia rautua sekä paistettua taimenta ja harria, plus falafeliä. Mietimme, mahdammeko olla ensimmäiset ihmiset, jotka syövät tällä rannalla vastapaistettua falafelia. Löysimme nimittäin ennen lähtöä eräästä tamperelaisesta kaupasta falafel-jauhetta, testasimme sen kotona ja kun se osoittautui maukkaaksi, päätimme ottaa pari pussia maastoon mukaan.

Olin pyytänyt vanhempaa tytärtäni kertomaan minulle tekstiviestillä, jääkö Harry Potter henkiin. Tänään sain häneltä vastauksen, helpotti. Koska odotan kovasti, että saan kirjan käsiini, nämäkin tunturimaisemat näyttävät silmissäni noitamaisilta. Pilvet ja sumu vahvistavat vaikutelmaa.