”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Puoluekokous

Takaisin Helsinkiin, tai tarkemmin sanottuna Espooseen, puoluekokoukseen. Junassa luin New Scientistia. Siinä on iso juttu, jossa vastataan ilmastoskeptikoille, se löytyy netistä www.newscientist.com/climatemyths

Lehti kertoo muun muassa, että 125 000 vuotta sitten oli 1-2 oC lämpimämpää kuin nyt ja merenpinta oli 5-8 m nykyistä korkeammalla. 3 miljoonaa vuotta sitten oli 2-3 oC lämpimämpää kuin nyt ja merenpinta oli 25 m korkeammalla. Tämä pinnankorkeus hukuttaisi esimerkiksi New Yorkin, Lontoon, Tokion, Shanghain. Ja tietysti Suomen koko rannikon Vironlahdelta Tornioon, Turkuineen ja Helsinkeineen.

Dipolissa oli Vihreiden puoluekokous. Tarja Cronberg kertoi olleensa teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan emäntä silloin, kun Dipoli valmistui, hän toivotti ensimmäiset vieraat tervetulleiksi Dipoliin. Minä taas olen ollut järjestämässä punaisia taistelujuhlia ihan samaan saliin kuin missä puoluekokous nyt pidettiin. Pari vuotta ennen kuin aloitin Otaniemessä tekniikan opinnot, pari reipasta teekkaria tipautti Dipolin kattoluukusta Vietnamin vapautusliikkeen lipun alapuolella lounastavan USA:n ulkoministerin pöydälle. Tuon tempauksen takia Dipolin katolla seisoi yöt päivät kaksi poliisia 1970-luvun alussa, kun talossa pidettiin ETYK:in valmistelukokousta.

Oras Tynkkynen kertoi olleensa äskettäin Lontoossa ilmastokokouksessa, jossa puhuttiin ilmastokriisistä.