”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

”Pummi-Anni”

Olin Helsingissä ammatillisten keskusjärjestöjen (SAK, STTK, Akava) järjestämässä keskustelutilaisuudessa puhumassa ilmastonmuutoksesta ja ilmastonsuojelusta.

Suomessa on lämpimämpää kuin Brysselissä ainakin eilen oli.

Eilisissä ja tämän päivän iltapäivälehdissä on isoja juttuja siitä, että Anni Sinnemäki on jäänyt kiinni pummilla ajamisesta ratikassa. Lukemalla jutut tarkemmin selviää, että ratikkaan juostessaan Anni oli ostanut kännykällä lipun, mutta se oli saapunut kännyyn vasta hänen jo noustuaan ratikkaan.

Minun täytyy tunnustaa, etten ole tiennyt, että kännykällä ostetun lipun pitää olla valmiina ennen kuin astuu ratikkaan. Enpä tosiaan pysty takaamaan etten ole tehnyt vastaavaa rötöstä itsekin.

Minusta vihreän kansanedustajan on kyllä parempi jäädä kiinni myöhästyneestä ratikkalipun ostosta kuin hulvattomalla taksilla suhailusta veronmaksajien laskuun. Martti Korhonen ja Maria Guzenina ja muut poliitikot, jotka lehdessä paheksuvat Annia, tietävät ihan mainiosti, että kansanedustaja saa ajaa taksilla veronmaksajien piikkiin niin paljon kuin sielu sietää.