”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Professori Hajamieli liikkeellä

BBC:n aamu-uutiset kertoivat, että Pohjoinen Jäämeri voi olla sula jo 5–10 vuodessa, jää on tänä kesänä sulanut niin vauhdikkaasti.

Guardian kertoo kielteisestä imagokampanjasta, jonka USA:n oikeisto on aloittanut Michelle Obamaa vastaan. No sen saattoi arvata. Hillary Clintonhan joutui aikoinaan aivan tolkuttoman parjauskampanjan kohteeksi, koska oli ensimmäinen USA:n presidentin vaimo, jolla oli oma ura. Juuri siksi hän tuntui minusta ensimmäiseltä normaalilta naiselta tässä asemassa. Michelle Obama voi hyvinkin joutua vastaavanlaisen mustamaalauksen kohteeksi.

Britannia on ratifioinut Lissabonin sopimuksen.

Täysistunto hyväksyi muun muassa EU-Venäjä huippukokoukseen liittyvän päätöslauselman. Siinä mm. todettiin, että huippukokous on Hanti-Mansijskissa (eli suomalais-ugrilaisten hantien ja mansien eli vanhalta nimeltään ostjakkien ja vogulien perinteisellä alueella). Päätöslauselmassa mainittiin myös suomalais-ugrilaisten vähemmistöjen Venäjällä kohtaamat ongelmat, jotka koskevat heidän oikeuttaan valita poliittisia edustajia, sekä kulttuuristen ja kielellisten identiteettien suojelua ja kehittämistä.

Lähdin tavalliseen tapaan kiireellä Strasbourgista Frankfurtin bussiin. Bussissa huomasin, että olin unohtanut vaihtaa jalkaani matkafarkut. Ne jäivät siis Strasbourgin toimistoon viikkokausiksi, voi hitsi!

Frankfurtin kentällä huomasin vielä, että olin unohtanut anorakkini bussiin. Ja siinä on tietysti iso kokoelma avaimia, Tampereen kotiavaimet ja Brysselin toimiston ja asunnon avaimet. Juhannus tulee ja minun kroppani sanoo, että nyt pitäisi päästä lomalle. Mutta vielä ei pääse.