”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Presidentti hajottaa eduskunnan pääministerin pyynnöstä

Eilinen blogini on kirvoittanut aika lailla kommentteja, joista osa kohdistuu siihen, mitä perustuslaki sanoo eduskunnan hajottamisesta ja ennenaikaisten vaalien järjestämisestä. Ainakin minulle on nyt tullut selväksi, että prosessi on seuraava: Presidentti voi hajottaa eduskunnan ja määrätä uudet vaalit pääministerin pyynnöstä. Myös eduskuntaryhmiä kuullaan. Eduskunnan puhemiehellä ei ole virallista roolia. Mielipidevaikuttajan rooli hänellä kuitenkin on, onhan Sauli Niinistö äskettäin muun muassa arvostellut hallitusta siitä, että taloudellisesta tilanteesta ei ole eduskunnalle kerrottu koko totuutta.

Se, mikä tässä asiassa tarkkaan ottaen on prosessi, on kuitenkin toissijainen asia. Olennaista on se, että nyt on tullut päivänvaloon niin paljon mätää, että asia ei korjaannu pelkällä pääministerin vaihdolla.

Saamissani kommenteissa viitataan myös ex-taistolaisuuteeni. On sinänsä imartelevaa, jos rankin kritiikin aihe, jota minua vastaan keksitään, on se että minulla oli väärät mielipiteet opiskelijana yli 30 vuotta sitten.