”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Pettikö hyvä veli -verkosto?

Lehdissä on taas Kanerva-teemaa. Mies on antanut haastattelun, jossa sanoo viestikohun seurauksen olleen ”uskomaton”. No, on tosiaan ilmeistä, ettei hän itse uskonut saavansa potkut. Kanerva valittaa, että sanonta ”kaveria ei jätetä”, kääntyi päälaelleen. Tämä on paljonpuhuva kommentti. Minä olen jo kauan ihmetellyt, millainen hyvä veli-verkosto hänellä oikein on mediassa, kun hän on niin monta kertaa selvinnyt vastaavista toilailuista kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hän valittaa, että samalla menivät hänen mahdollisuutensa kansainvälisen yleisurheilujärjestö IAAF:n johtotehtäviin. Ai, onko toistuva, suunnilleen pakkomielteen omainen nuorten naisten perässä juokseminen yhtään sen sopivampaa urheilujohtajalle kuin ulkoministerille?

Tampereen yliopiston mediakulttuurin professori Mikko Lehtonen vastasi itse asiassa Kanervalle jo viikko sitten Hesarissa. Lehtonen pohdiskeli, ”minkä rakenteiden ja käytäntöjen turvin hän kuvitteli voivansa toimia siten kuin toimi, ja kuinka hän valehtelusta kiinni jäätyäänkin uskoi, että veljet kyllä suojaavat laumansa jäsentä.”

Guardianissa on omituinen artikkeli ilmastopolitiikasta. Kirjoittaja Gwyn Prins London School of Economicsista vaatii luopumaan ”ilmasto-ortodoksisuudesta”. Mikäs siinä, ainahan vanhoja käsityksiä on tarpeen tarkastella. Mutta hänen käsityksensä ”ilmasto-ortodoksisuudesta” kuulostaa korvissani aika oudolta. Hän muun muassa vaatii keskittymään parannuksiin siinä, miten käytämme ja tuotamme energiaa. No, mistä muusta sitten koko ajan on ollut kyse? Hän kuvittelee läntisten ympäristönsuojelijoiden tähän asti keskittyneen lähinnä maantie- ja lentoliikenteeseen. Keitä ovat nämä ”läntiset ympäristönsuojelijat”, jotka ovat puhuneet vain autoista ja lentokoneista ja sivuuttaneet energian tuotannon ja kulutuksen? Artikkelia lukiessa tuli tunne, että tämä ihminen on vasta herännyt siihen, että ilmastonsuojelulla on kiire, ja yrittää peittää noloutensa haukkumalla kaikki, jotka ovat havahtuneet jo aiemmin. No, tärkeintä on että ekonomistitkin avaavat silmänsä. Jos tämä auttaa lisäämään rahaa muun muassa ilmastoystävällisen tekniikan kehittämiseen, niin mikäs sen mainiompaa.