”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Perussuomalaiset lähdössä marjaan äärivanhoillisten kanssa

Eiliset uutiset kertoivat, että Timo Soini on suomalaisista Europarlamentin vaalien ehdokkaista tunnetuin.

Veikkaanpa, että vähemmän tunnettua on se, millaisen porukan kanssa Soini ja Perussuomalaiset ovat lähdössä marjaan.

Libertas-ryhmä, johon Timo Soini on ilmoittanut puolueensa, ratsastaa EU-vastaisuudella, mutta tosiasiassa kyseessä on äärilaidan arvokonservatiivien joukko. Libertaksen puolalainen ryhmä, ´Puolalaisten perheiden liitto´ (League of Polish Families) edustaa Europarlamentissa patataantumuksellista ajattelua, joka ei hyväksy edes syntyvyyden säännöstelyä.

Puolalaisten perheiden liittoa edustava meppi Maciej Giertych on julkaissut pamfletin ´Gender equality and life issues in the European Union´ (sukupuolten tasa-arvon ja elämän kysymyksiä EU:ssa), jossa hän sanoo muun muassa, että syntyvyyden säännöstelyn kautta miehet riistävät naisiltaan naisellisuuden ja naiset riistävät miehiltään miehuuden [By accepting contraception and abortion not only men deprive their women of femininity, but also women deprive their men of masculinity]. Giertychin mukaan naiset kaipaavat miesten suojelua ja ristiriitatilanteissa pillahtavat itkuun, miehet taas turvautuvat fyysiseen voimaan.

Tällaisissa patataantumuksellisissa näkemyksissä ei ole kyse muutaman yksinäisen kahelin horinoista. Euroopan parlamentissa käydään oikeasti jatkuvaa kädenvääntöä ihmisoikeuksien ja syrjinnän, arvoliberalismin ja arvokonservatismin välillä. Merkittävän kokoinen vähemmistö haluaisi kieltää EU:n kehitysyhteistyössä rahat sukupuolivalistukselta ja siltä, että syntyvyyden säännöstely saatetaan kehitysmaiden köyhien naisten ulottuville. Tästä asiasta äänestetään joka kerran, kun parlamentti ottaa kantaa EU:n kehitysyhteistyöhön.

Patataantumuksellisia löytyy EPP-ryhmästä, johon Suomen kokoomuslaiset kuuluvat. Mutta kaikkein eniten heitä on niissä ryhmissä, jotka ratsastavat EU-vastaisuudella, ja joita Europarlamentissa on useita.

Kyse ei ole pelkästään naisten oikeuksista vaan myös vähemmistöjen ihmisoikeuksista.
Huhtikuun alussa Euroopan parlamentin täysistunto äänesti syrjinnän vastaisesta direktiivistä. Nykyinen EU-lainsäädäntö kieltää työelämässä syrjinnän muun muassa sukupuolen, vammaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen ja uskonnon perusteella. Uudella direktiivillä on syrjintäkielto tarkoitus ulottaa myös muille elämän alueille, esimerkiksi sosiaaliturvaan, terveydenhoitoon ja koulutukseen. Parlamentista löytyi merkittävä joukko jäseniä, jotka vastustivat tätä.

Timo Soini on ilmoittanut puolueensa arvokonservatiivipoppoon tukijoukoksi. Toivon, että ne suomalaiset, jotka harkitsevat tukea Perussuomalaisia EU-vaaleissa, ottavat selvää, millaiset porukan kanssa Soini on lähdössä marjaan.

Tässä linkki Giertychin pamflettiin
 http://giertych.eu/?sr=!czytaj&dz=9&id=179