”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Pekkarinen paljasti pelaavansa likaista peliä

Mauri Pekkarinen on tänään Verkkoapilassa paljastanut, että hänen ydinvoimaesityksensä valmistelu ja neuvottelut olivat silkkaa peliä. Hän on ajat sitten antanut virkamiehille ohjeen valmistella lupa kahdelle ydinvoimalalle. Puhe nollasta tai korkeintaan yhdestä ydinvoimalasta oli vain ”tsoukki”.
 
Pekkarinen vahvistaa kansalaisten epäilyjä, että suurten puolueiden johtajat sopivat isot päätökset oikeasti jossain Lapin kelomajoilla tai metsästysretkillä suurteollisuuspamppujen kanssa ja että kaikki se mitä kutsutaan virallisiksi neuvotteluiksi ja sen sellaiseksi, on pelkkää teatteria.
 
Pekkarinen vahvistaa myös olevansa periaatteeton peluri. Pahinta on, ettei hän näköjään edes häpeä sitä.
 
Tämän päivän Talouselämä-lehdessä on mielenkiintoinen Juhana Vartiaisen haastattelu. Hän on suomalainen ekonomisti, joka on ollut vuosia töissä Ruotsissa. Vartiainen kertoo, etteivät Ruotsissa politiikan päättäjät, valtion virkamiehet ja bisnesjohtajat tapaile toisiaan Lapin majoilla.
 
Ehkä tässä on selitys sille, että Ruotsi rakentaa massiivisesti tuulivoimaa ja muuta uusiutuvaa energiaa. Viime vuonna tuulivoimaa nousi 500 megawattia, tänä vuonna vielä enemmän. Suomesta taas ollaan tekemässä ydinsähkön viejää ja Euroopan ydinjätteiden hautausmaata.