”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Parlamentti on huolissaan sähkömagneettisten kenttien terveysvaikutuksista

Parlamentti on huolissaan sähkömagneettisten kenttien terveysvaikutuksista

Istunnossa hyväksyttiin muun muassa väliraportti EU:n ympäristö- ja terveysohjelman toteutumisesta. Mietintö arvostelee komissiota muun muassa liian lepsusta suhtautumisesta nanomateriaaleihin, joihin voi liittyä ennalta arvaamattomia terveysriskejä. Mietinnössä todetaan myös, että sähkömagneettisia kenttiä (esimerkiksi kännykkäkenttiä ja langattomien nettiyhteyksien kenttiä) koskevat raja-arvot ovat uusien tutkimustulosten valossa vanhentuneita.

Listalla oli tänäänkin päätöslauselma, jossa oli taikasana ”lisääntymisterveysoikeudet”, ja oikeisto esitti taas sen pyyhkimistä yli, ja hävisi taas. Parlamentissa on ilmeisesti joukko oikeistomeppejä joille maailman pääasia on se, että sukupuolivalistusta ei saa jakaa ja että naiset eivät saa itse päättää omasta ruumiistaan ja siitä, haluavatko lapsia. Tämä päätöslauselma koski äitiyskuolleisuutta ja sen pontimena oli se, että vuonna 2000 asetetuista YK:n vuosituhattavoitteista vain äitiyskuolleisuuden alentaminen ei ole edennyt lainkaan vuoden 2000 jälkeen.

Kotimatkalla luin Guardianista ja International Herald Tribunesta Sarah Palinista, joka on John McCainin yllätysvalinta varapresidenttiehdokkaaksi. Kaikki mitä Palinista kerrotaan, kuristaa kurkkua. Erityisen vastenmieliseltä tuntuu se, että republikaanien oikeistouskonnollinen siipi laskee Palinin erityisansioiksi kehitysvammaisen vauvan synnyttämisen ja tämän tyttären teiniraskauden. Down-syndroomalapsen synnyttäminen on täysin ok, kuten sekin että raskaaksi tultuaan 17-vuotias päättää synnyttää lapsen. Mutta näiden asioiden laskeminen erityisen painaviksi poliittisiksi ansioiksi on kaameaa. Tämä voimistaa minussa tunnetta, että USA:n republikaanien oikeistosiipi on kulttuurisesti vastenmielinen ilmiö, suunnilleen yhtä vastenmielinen kuin muslimifundamentalistit.