”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Onneksi tekstarihälytykset saivat viimein vauhtia

Mielipide Aamulehdessä 31.01.08

Nokian kaupunginhallituksen pj. Reino Ojala ihmettelee Aamulehdessä 26.1., mistä ihmeestä olen saanut päähäni, että viemäriveden vuotamisesta juomaveteen Nokialla olisi voitu hälyttää tekstiviesteillä.

Käsitykseni perustuu Elisan verkkosivuilla olevaan 17.12.07 päivättyyn tiedotteeseen, jossa annetaan ymmärtää, että tekstarihälytysjärjestelmä on olemassa ja että siitä olisi ollut apua Nokian tapauksessa. Järjestelmän luomisestahan päätettiin suuren kohun saattelemana Aasian tsunamin jälkeen.

Olen ollut aivan äimänä, kun on ilmennyt, että lupauksista huolimatta tätä järjestelmää ei tsunamin jälkeen oikeasti tehtykään, ja että Elisan tiedote 17.12. oli oikeasti vain tarjous luoda järjestelmä, mikäli veronmaksajat maksavat.

Siitä olen kuitenkin iloinen, että asiasta nyt noussut keskustelu näyttää viimeinkin antaneen vauhtia tekstiviestihälytysjärjestelmän luomiseen. Eihän siinä olisi mitään järkeä että odotettaisiin vielä kolmattakin kertaa.

Se, että tekstiviestihälytysjärjestelmää ei vielä ole, ei ole Nokian kaupungin syy. Mutta useammaltakin Nokian kaupungin vastuuhenkilöltä saamissani sähköpostiviesteissä kerrotaan, että tilanne valkeni heille niin myöhään, ettei tekstiviesteistä enää edes olisi ollut apua. Se, että viemärivettä voi usean päivän ajan vuotaa juomavesiverkostoon ilman että mikään hälytyslaite pärähtää tai näyttää punaista tai kukaan vastuuhenkilö huomaa mitään, on sinänsä aivan uskomatonta. Siitä, että tämä oli mahdollista, vastaa Nokian kaupunki.