”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Olkiluodossa taas ongelmia

Greenpeace syyttää Olkiluodon reaktorirakennusta rakentavaa Bouygues-yhtiötä vakavista turvallisuusrikkeistä, erityisesti amatöörimäisesti tehdystä hitsauksesta. Greenpeacen syytteet perustuvat luottamuksellisiin dokumentteihin, jotka järjestö on saanut käsiinsä. Säteilyturvakeskuksen ryhmäpäällikkö Petteri Tiippana myöntää, että Olkiluodossa on ollut puutteita pätevän hitsauskoordinaattorin nimeämisessä ja asennusliitosten hitsaamisessa. Hän kuitenkin sanoo, että turvallisuuden kannalta keskeisen liitokset on tehty ohjeiden mukaan ja pätevä hitsaaja on tehnyt ne.

Ei tästä voi sanoa muuta kuin että Olkiluodon touhu on täysin uskomatonta.

TVO:n puolelta Olkiluodon kolmosyksikön rakennustöitä vetävä Martin Landtman siirtyy muihin tehtäviin, Aker-Yardsin Suomen telakoiden johtajaksi. Tämäkin tietysti herättää mietteitä.

Tänään porraskuilusta hajotettiin toinen seinä. Seinän takana oleva varasto, johon jo hyvässä uskossa olen kantanut muuttopahvilaatikoista kaikenlaista keittiötavaraa, pakasterasioita, sienenkuivureita ja muuta, peittyi paksuun pölyyn. Ja tietysti myös asuinhuoneisiimme leijaili valtava pölypilvi.