”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Olen valmis ehdolle kunnallisvaaleihin

Tampereen seudun vihreät naiset ovat pyytäneet minua Tampereen pormestariehdokkaaksi, mistä olen kovin otettu. Kuukauden verran mietittyäni olen päättänyt olla käytettävissä ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa.

Tampereen vihreät päättävät aikanaan, asettavatko pormestariehdokkaan ja jos, kuka ehdokas on. Mutta olen käytettävissä myös pormestariehdokkaaksi, jos kannatusta löytyy.

Tampere on minulle rakas kotikaupunki. Olen ollut valtuustossakin yhteensä 16 vuotta, vaikka viimeisten 12 vuoden ajan muut tehtävät ovatkin vieneet aikani. Olen jo kauan sitten päättänyt, etten asetu enää ehdolle kesän 2014 EU-parlamenttivaaleissa, mikä mahdollistaa paneutumisen kotikaupungin asioihin. 

Haluan olla tekemässä Tampereesta entistä asukasystävällisempää, avoimempaa sekä ilmasto- ja ympäristöystävällisempää. Päätöksenteon avoimuus on toki parantunut aikaisemmista vuosikymmenistä, mutta kehittämistä on edelleen. Palveluissa haluaisin kehittää joustavia, luovia ratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten tarpeiden paremman huomioonottamisen. Haluaisin Tampereelle niin hyvin palvelevan joukkoliikenteen ja sellaiset kevyen liikenteen väylät, että henkilöautoilun tarve vähenee. 

Haluaisin Tampereesta myös entistä iloisemman ja hauskemman, erityisesti haluaisin kehittää keskustaa, Tammerkosken sekä Näsi- ja Pyhäjärven rantoja kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena.

Kun ensi syksynä valittava valtuusto aloittaa työnsä, nykyisen EU-parlamentin varsinaisesta työkaudesta on jäljellä vuosi ja 4 kuukautta. Tuona aikana voisin tietysti osallistua vain osaan valtuuston kokouksista. Mutta jos niin kävisi, että minut valittaisiin pormestariksi, joka on kokopäivätyö, luopuisin tietysti saman tien EU-parlamentin. jäsenyydestä.