”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Obama lupaa pesäeroa Bushin ympäristöpolitiikkaan

Ryhmä tutkijoita Britanniasta ja Kanadasta sanoo maapallon olevan menossa kohti seuraavaa jääkautta. Mutta siihen on vielä aikaa, jotain 10 000 ja 100 000 vuoden välillä. Jääkaudesta voi tulla pahempi kuin tätä edellisestä. Siinä vaiheessa ilmakehän kasvihuonekaasuista voi olla iloakin viilenemisen jarruttajana. Mutta tuhansien vuosien takana häämöttävä jääkausi ei suinkaan ole mikään syy lopettaa ilmastonsuojelutoimet tässä ja nyt. Tutkimuksessa on analysoitu muun muassa maapallon akselin ”hyrräliikkeen” kehitystä. Tutkijat ovat sitä mieltä, että olemme sellaisen 50 miljoonan vuoden jakson loppupäässä, jolloin jääkaudet ja niiden väliajat vaihtelivat siihen tyyliin kuin menneinäkin satoinatuhansina vuosina. Seuraavasta jääkaudesta voi tulla pahempi ja pitempi, mutta kun sen aika koittaa sitä voidaan lieventää säätelemällä ilmakehän kasvihuonekaasujen määrää.

No, meikäläinen toivoo, että tällä vuosisadalla ihmiskunta pystyy oppimaan menettelytavat, joilla ilmakehän kasvihuonekaasujen määrää säädellään.

Yhdysvalloissa Obama on sanonut, että astuttuaan virkaan hän tulee tekemään selvän pesäeron Bushin ympäristöpolitiikkaan. Sitä tosiaan tarvitaan, ja sellaista lisäpotkua globaali ilmastonsuojelu toden totta tarvitsee.

Europarlamentissa ohjelmaani kuului muun muassa ”varjokokous” eli poliittisten ryhmien välinen palaveri siitä, miten etenemme EU-maiden päästökiintiöitä vuosina 2013-2020 koskevissa neuvotteluissa ministerineuvoston kanssa. Europarlamentin slangilla ”varjo” eli ”varjoesittelijä” tarkoittaa poliittisen ryhmänsä nimeämää neuvottelijaa tietystä lakiehdotuksesta päätettäessä.

Uutisia maailmalta:

Meksikossa on keksitty tapa muuttaa tequilaa timanteiksi. Kun tequilaa kuumentaa 800 asteeseen, se muuttuu hiilikiteiksi, joilla on sama kiderakenne kuin timanteilla. Raekoko on noin mikrometri, eli sormuksia näistä timanteista ei synny. Sen sijaan ne sopivat monenlaisiin teollisiin sovelluksiin.

Konservatiivinen brittimeppi Den Dover on jäänyt kiinni sihteeristökorvausrahojen väärinkäytöstä, hän joutuu maksamaan takaisin 500 000 £ eli melkein miljoona euroa. Den Dover on europarlamentin yksi harvoista äänekkäistä ilmastoskeptikoista ja hän on entinen konservatiivisten brittimeppien delegaation vetäjä. Sihteeristökorvaus tarkoittaa rahaa, jolla mepit saavat palkata avustajiaan. Ikävä kyllä sihteeristökorvauksen käytön valvonnassa on ollut aukkoja ja jotkut kollegat ovat käyttäneet näitä porsaanreikiä ohjatakseen rahoja itselleen ja perheenjäsenilleen.