”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Microsoftilla kaksi tappiota samalla viikolla

Lähdin kotisuomeen jo aamupäivälennolla, mutta aamulla ehdin vielä tavata norjalaisten laivanvarustajien edustajia. Hekin tukevat ehdottamaani Itämeren rikkidioksidipäästökaupan pilottiprojektia. Idea on peräisin Ruotsin laivanvarustajilta. Heidän kanssaan oli tosi hauska jutella, aloittivat siitä että haluavat laivaliikenteestä nollapäästöisen liikennemuodon, toisin sanoen että laivoista ei tupruaisi ilmaan yhtään mitään haitallista. Reipas visio, mutta on siihen vielä matkaa.

International Herald Tribune kirjoittaa Mikrosoftin piinaviikoista. Ensin tämän viikon maanantaina firma hävisi EY-tuomioistuimessa jutun määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä ja joutui siis pulittamaan roimat sakot. Ja heti tiistaina IBM lanseerasi kilpailijan Microsoftin toimisto-ohjelmistolle. IBM pani omat ohjelmansa verkkoon, kuka tahansa saa ladata ohjelmat ilmaiseksi osoitteesta www.ibm.com/software/lotus/symphony, kunhan ensin rekisteröityy. Wau ja jippii! Microsoftin politiikka on rieponut minua vuosia. Joskus takavuosina eräällä puolitutullani oli tapana allekirjoittaa sähköpostinsa: ”Microsoft is not an answer. It is a question. The answer is no.” Yksi yksityiskohta joka minua viime aikoina on suututtanut, on se että Microsoft ei lataa ohjelmistonsa turvapäivityksiä ellei käyttäjä ensin anna suostumustaan siihen, että tietokoneeseen ladataan myös vakoiluohjelmisto, joka kertoo firmalle ohjelmiston käytöstä.

Guardian kertoo, että rankkasateet Afrikassa ovat tuhonneet 650 000 kotia 18 köyhimmässä maassa, jotka normaalisti ovat hyvin kuivia.