”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Meri on auki

Aamulla huomasin, että meri on auki. Ensin en ollut varma, näinkö oikein, kun meri näkyi matkan päästä. Sitten näin lokkeja. Nehän tulevat yleensä pohjoiseen sitä mukaa kun jää sulaa. Myöhemmin näin vielä veneen merellä. Läksin kahville Cafe Ursulaan, sen terassilla oli paljon muitakin nauttimassa auringonpaisteesta.

Hesari referoi Foreign Policy-lehden artikkelia, jossa arvioidaan, ketkä ovat hyötyneet Irakin sodasta. Iranin johto hyötyi, koska USA kukisti heille epämieluisan Saddamin ja he saavat nyt rauhassa kehitellä ydinpommiaan, kun USA:n kädet ovat sidottuina Irakissa. Al Qaida on saanut Irakista mainion verkottumispaikan. Irakin radikaali shiiajohtaha Muqtada al-Sadr on noussut maansa ykkösvaikuttajien joukkoon. Kiina hyötyy USAn arvovallan rapautumisesta ja siitä, että USA:n kynnys puuttua asioihin sotilaallisesti on noussut. Niinpä.

Vitsailimme kesäajasta, mikä ei ole uutta. Jukka harmitteli, kun pitää herätä kolmelta yöllä viisareita siirtämään. (Tämä oli vanha) Sitten hän sanoi, että jos ei ole hereillä kolmelta viisareita siirtämässä, seuraavan puolen vuoden ajan on hankalaa kun pitää aina laskea, paljonko kello oikeasti on.