”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Loma on ohi

Loma on ohi. Loman aikana olen ollut setäni ex-vaimon (joka oli tosi kiva ihminen) hautajaisissa, veljenpojan protujuhlissa ja isoisäni jälkeläisten tapaamisessa, leikkinyt tyttärenpojan kanssa, nauhoittanut isäni muisteluja, mennyt mökille saareen kuunsiltaa myöten, katsellut lintuja merellä, poiminut punaherukkasatoa kotipihalla, noukkinut pihastamme satoja lehtokotiloita ja tappanut niitä kiehuvalla vedellä, rapsuttanut ja kunnostanut ikkunoita, maalannut sisäovia, pessyt mattoja, poiminut mustikoita, vienyt remonttityömaamme peltijätettä kierrätykseen ja osallistunut vihreän eduskuntaryhmän kesäkokoukseen. Ja olen sentään jonkin verran lojunut riippumatossakin.

Jukan perheen mökkisaaren luona Kotkassa vesi on koko kesän ollut kirkasta, kirkkaampaa kuin muistan siellä ennen nähneeni. Mietimme, onko Summan tehtaan sulkeminen, tai siis muuttaminen Googlen hakukeskukseksi, vaikuttanut asiaan. Summan tehdashan on Kotkan ja Haminan välissä ja näkyy mökkisaarellemme. Tässä kuussa tuli tieto, että Stora Enso sulkee Sunilan sellutehtaan 2010 ja Tolkkisten sahan 2009. Mietimme, kirkastaako Sunilan tehtaan sulkeminen Kotkassa vettä vielä lisää.

Vielä tänä aamuna noin kuudelta maalasin kotona vanhoja peiliovia. Läksin junalle kynsinauhat maalissa. Tänään olen haastatellut Helsingissa toimistostani avustajanpaikkaa hakeneita ihmisiä. Huomenna haastattelut jatkuvat Brysselissä.