”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Lentokentillä

Päivä suttaantui lentokoneissa ja lentokentillä. Lento Washingtonista oli yli 2 tuntia myöhässä, myöhästyin Suomen lennolta. 

Brysselissä lentoyhtiön loungessa käteeni sattui keskiviikon Kauppalehti. Siinä on iso uutinen samasta asiasta, josta Chris Flavin puhui. Kymmenen suuryhtiötä USA:ssa vaatii tiukkoja hiilidioksidin päästövähennyslakeja, lähivuosikymmeninä 30 %:n päästövähennyksiä. Mukana on muun muassa energiajätti General Electric. Toimittaja Olli Herrala, jolla on Kauppalehdessä ollut uskomattoman pimeitä kolumneja ilmastosta, kommentoi asiaa happamasti, muun muassa moittii ”Al Goren ultra-epätieteellistä propagandafilmiä”. Herrala motkotti, että firmat näkevät vain uuden tavan tehdä voittoja. Mitä vikaa on siinä, jos firmat ovat niin fiksuja että ymmärtävät voivansa tehdä rahaa ilmastonsuojelulla, kysyn vaan? USA:n senaatissa republikaalien presidenttipörssin ykkönen John McCain ja demokraattien nouseva tähti Barack Obama ovat tehneet aloitteen laista, joka leikkaisi USA:n päästöjä kahdella kolmasosalla vuoteen 2050 mennessä.

Ai kun tekee sydämelle hyvää! Olli Herrala näyttää jättäytyvän vapaaehtoisesti Bushin ja Exxonin kutistuvaan rintamaan. Muutama kuukausi sitten hän kolumnissaan katsoi Michael Grightonin romaanin ”Climate Conspiracy” todistavan, että ilmastonmuutos on pötyä.