”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Lappilaiset toivottavat homopäätoimittajan tervetulleeksi

Lappilaisista peräti 93 % hyväksyisi homon päätoimittajana. Osuus on peräti suurempi kuin Suomen keskimääräinen luku, joka on 85 %, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien teettämä gallup. Sydäntäni lämmittää, että lappilaiset näyttävät tosissaan suivaantuneen siitä, että Alma Median johto ja Lapin Kansan nykyinen päätoimittaja ovat leimanneet heidät suvaitsemattomiksi.

Uutiset kertovat myös, että eilen Pariisissa pidetyssä 15 euromaan kokouksessa on luvattu taata pankkien maksuvalmius.

Se on varmaankin välttämätöntä. Mutta mielestäni pitäisi jossain vaiheessa tehdä päätöksiä myös syyllisten saamisesta vastuuseen. Nykyinen finanssikriisihän johtuu tosiasiassa siitä, että eräät pankit alkoivat tahallaan myydä ”väärää rahaa”, eli katteettomia arvopapereita, joita myytiin täysiarvoisina. Heidät pitäisi mielestäni panna rikosvastuuseen ja rikoksella saatu hyöty pitäisi periä valtiolle. Jos markkinamanipulaatioilla saadut pikavoitot jäävät kerran toisensa jälkeen yksityisiksi, mutta kuplan puhjettua kertyneet tappiot sosialisoidaan, ennen pitkää joudutaan taas uudestaan vastaavaan kierteeseen.

Viikonloppuna Luxemburgissa kokoontuneet EU:n energiaministerit ovat tukeneet komission ehdotusta kieltää hehkulamppujen myynti vuodesta 2010 alkaen. Hyvä! Kyseessä ei vielä ole uusi laki, vaan vasta komission lakiehdotusta edeltävä suuntakeskustelu.

Parlamentissa tietokoneeni reistaili, ja minulla adrenaliini virtasi. Kone ilmoitti vähän väliä, että työmuisti on täynnä, jouduin yhtenään sulkemaan ja avaamaan konetta uudestaan. Sähköpostien liitteet eivät auenneet. 2500 merkin pituisen kolumnin kirjoittamiseen kului ikuisuus, koska ainakin 5 kertaa piti sulkea tekstikäsittelyohjelma, koska kone meni jumiin.

Kun tulin asunnolle, alakerrassa asuva vuokraemäntä kurkisti ovestaan ja kysyi, haluanko omenasosetta, luomuomenoista tehtyä. Hän puhui ranskaa, jota minä taas en puhu erityisen hyvin, mutta hyvin ymmärsimme toisiamme. Suostuin tarjoukseen ja ”kompotti” oli oikein hyvää.