”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Lakonuhka Olkiluodossa

Olkiluodon työmaalla on lakonuhka. Aliurakoitsija on pidättänyt työntekijöidensä palkoista kolmanneksen veroja varten mutta ei ole suostunut kertomaan, mihin maahan veroja maksetaan. Yhä mielenkiintoisempaa. TVO:n edustajathan kertoivat alkukesästä, kun tapasivat Brysselissä suomalaismeppejä, että Olkiluodon rakennustyömaalla puolalaiset ovat suurin kansallisuusryhmä.

Porraskuilun uusista seinistä toinenkin valmistui eilen. Huomenna on kaksi viikkoa siitä kun sovimme, että seinät ovat kahden viikon kuluttua valmiit. Tasoitukseen, sähköjohtourien tekemiseen, maalaukseen ja sen sellaiseen tulee kulumaan vielä jonkin aikaa. Ei siis ole valmista sovitussa ajassa. No, eipä juuri mikään muukaan mistä herra Uun kanssa on sovittu aikataulu, ole valmistunut sovitussa ajassa.

Loman aikana olen kunnostanut eli rapsutellut, kitannut ja maalannut talomme keskikerroksen harjunpuoleisia ulkoikkunoita. Pihanpuoleisista suurimman osan kunnostin jo viime kesänä. Jukka on tarvittaessa korjannut helat. Nyt kolme kolmiosaista ulkoikkunaa (joissa on yhteensä 21 ruutua) on melkein valmiit.

Haimme Jukan kanssa kalkkimaalia talomme kivijalan maalausta varten. Loman kuluessa olen kokeillut kivijalkaan runsaat 30 erilaista värisävyä, nyt olen viimein löytänyt yhden joka kelpasi. Kalkkimaaliahan ei saa valmiina, joten värisävyä ei voi valita värikartasta, maali ja pigmentit pitää itse sekoittaa. Aikaa viepää, mutta aika hauskaa.