”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Laivojen rikkipäästöjä alennetaan

IMO eli kansainvälinen merenkulkujärjestö on päättänyt alentaa laivapolttoaineiden rikkirajaa niillä merialueilla, jotka on määritelty rikkipäästöjen rajoitusalueiksi. Tällaisiin alueisiin kuuluu muun muassa Itämeri. Nyt ”normaali” laivapolttoaineen rikkipitoisuus on suunnilleen 3 %, mutta näillä erityisalueilla raja on 1,5 %. Vuoden 2010 maaliskuusta raja alenee 1 %:iin ja vuoden 2015 alusta 0,1 %:iin. Tämä on hieno uutinen! Näin siis sanoo nimimerkki EU:n laivapolttoaineiden rikkirajadirektiivin raportööri Europarlamentissa.

***

Lämpimät onnittelut presidentti Ahtisaarelle!

Presidentti Ahtisaari sai tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon, hienoa!

Olen ollut iloinen myös palkinnoista, jotka myönnettiin esimerkiksi kenialaiselle ympäristöliikkeen uranuurtajalle Wangari Maathaille ja lukemattomien köyhien ihmisten elämää parantaneiden pienlainojen uranuurtajalle Mohammed Yunusille.

Mutta on oikein hienoa myös, että palkinto pitkästä aikaa myönnettiin ansioista klassisessa rauhanneuvottelutyössä. Ja vielä hienompaa, että näin tunnustettiin presidentti Ahtisaaren työ, jota hän on tehnyt ainakin kolmessa maanosassa, Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.