”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kuraleikeissä

Ehdin olla päivän mökillä Kuhmoisissa, huominen menee Helsingissä vihreiden kokouksessa, jossa vastataan Vanhasen kysymyksiin hallitusneuvotteluista.

Jo edellisviikonloppuna huomasimme, että mökkitontillemme on syntynyt uusi puro, tosi vuolas. Nyt tutkimme sitä tarkemmin ja huomasimme, että tämän rinteen perinteinen puro on siirtynyt naapuritontilta meidän puolellemme, vajaan sata metriä. Puro kokoaa yläpuolisen metsän sulamisvedet aika monen hehtaarin alueelta. Puro on kulkenut naapuritontille sen kohdalla olevan tierummun kautta. Nyt rumpu on jostain syystä jäätynyt umpeen. Tiemiehet näyttävät tehneen uuden putken meidän tonttimme kohdalle, kysymättä meiltä mitään, ja nyt nuo sulamisvedet virtaavat pääosin meidän tontillamme, enimmäkseen saunamme alta, osittain puuseenkin alta. Onneksi sauna seisoo pylväiden varassa.

Iso osa päivästä kului metsässä ”kuraleikeissä”. Ohjailimme uuden puron uomaa kulkemaan muualta kuin puuseemme ja saunamme alta.

Iltaa valaisi melkein täysi kuu. Avantoon meno oli aika jännittävää, koska jää on jo heikkoa. Jukka nauroi, kun otin avantoon mennessä suksisauvat mukaan, jotta voin niillä kiskoa itseni ylös mikäli jää altani sattuisi pettämään. Hän vitsaili, että olen tosi innokas sauvakävelijä. Vastasin, että tämä jos mikä ansaitsee nimen ”Nordic Walking”, kun kävelee alasti jäällä sauvat kädessä avantoon.