”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kuin heinäkuuta

Sää oli kuin heinäkuulta. Vielä illalla saunan jälkeen ja auringon laskettua tarkenimme aivan mainiosti istua kuistilla syömässä. Nuori metsäjänis loikki pihan poikki ja istahti pitkäksi toviksi huussipolulle. Se ei huomannut meitä, kun istuimme hiljaa kuistilla.

Kaivo on kunnostettu viime vuonna, vesi maistui hyvältä. Sekin tuntui kivalta, kun uudessa pumpussa luki reilusti Vammalan Konepaja eikä mitään Machiniaa tai muuta tekolatinaa, jota Suomi nykyään on väärällään. Onneksi moni tekolatinanimi on jäänyt nopeasti historian hämärään, esimerkiksi kun Postipankki muuttui Leoniaksi ja Kansallispankin ja Yhdyspankin sulautuma muuttui Meritaksi. Tielaitos on Destia, josta tulee mieleen lähinnä se, että tieliikenne voi koitua kohtaloksesi. Entinen Hesan teku on Stadia, ja kuulemma kahden pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulun yhdistelmästä on tulossa Metropolia.

Mietimme, että sairausluettelosta saisi hyviä nimiä. Esimerkiksi Kelasta voisi tulla Dementia, ja Nokian vesilaitoksesta Hydrokefalia.