”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

KTM varuillaan vaalien alla?

Kauppa- ja teollisuusministeri on hylännyt ranskalaisen Gogema-yhtiön uraanivaltaushakemukset Itä- ja Länsi- Uudellamaalla niiden puutteellisuuden takia. Namura Finland Oy:n uraanivaltaushakemuksen Kuusamossa KTM on hyväksynyt tietyin ehdoin.

Herää kysymys, haluaako KTM vain vaalien alla rauhoittaa tilanteen Uudellamaalla, joka on Suomen suurin vaalipiiri. Jos hakemus hylättiin puutteellisten paperien takia, Gogema voi aina tehdä paremman hakemuksen.

Tekniikka & Talous-lehdessä on veikeä juttu vuonna 1958 ilmestyneestä kirjasta ”Maailma vuonna 2007”. Sen kirjoittajat olivat neuvostotiedemiehiä. He ennustivat muun muassa kännykkätelevision ja geenimuuntelun jonka kautta ”ihmisestä tulee elävän luonnon herra”. Kapitalistinen globalisaatio toteuttaa itse asiassa marxilais-leniniläistä visiota ihmisestä luonnon herrana. Luonto vain on alkanut rypistää vastaan, aivan kuin Neukkulan alistetut kansalaiset aikoinaan.

TVO ilmoittaa valmistelevansa jo kuudennen ydinvoimalaitoksen hakemusta. On niin inhimillistä yrittää paikata tehty virhe toisella virheellä. Maailmalla Olkiluodon reaktorirakennustyömaa ei ole kovinkaan hyvässä huudossa, viivästyksen, laatuongelmien ja kustannusten karkaamisen vuoksi.

Suomen eliitti, myös median eliitti, toimii kuin olisi solmittu uusi YYA-sopimus, tai YYYAAA-sopimus. Se entinen oli Neuvostoliiton kanssa, tämä uusi on ”Ydinvoima Ylin Ystävämme ja Armas Ainoa Auttajamme”-sopimus. Poliitikkoa, joka ei liputa tämän uuden YYA-sopimuksen puolesta, ei näköjään ole riittävän sisäsiisti hallitukseen.