”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kreikkaa ja antibiootteja

Päivän pääuutiset tänään ovat koskeneet eilisen – tai viimeöisen – huippukokouksen päätöksiä. Minusta on hyvä, että Kreikan lainojen nimelliarvoja alennettiin puolella. Pankit ja sijoittajat, jotka ovat pelanneet uhkapeliä Kreikan velkapapereilla, eivät päässeet tienaamaan veronmaksajien rahoilla. Isompikin nimellisarvojen leikkaaminen olisi ollut perusteltua.

Pankithan ovat lainanneet rahaa ylivelkaantuneeksi tiedetylle maalle, ja myyneet niitä eteenpäin. Jälkimarkkinoilla Kreikan lainapapereita on jo myyty huomattavasti nimellisarvoaan halvemmalla. Ne saivat nenilleen, jotka ovat ostaneet Kreikan lainapapereita halvalla laskelmoiden että tulevat saamaan niistä täyden nimellisarvon – eli tienaamaan sievoiset summat EU-maiden veronmaksajien kustannuksella.

Talouskriisi on isoissa otsikoissa. Koko ajan tapahtuu myös asioita, joista ei koskaan tule isoja otsikoita.

Yksi niistä oli parlamentin päätös, että karjankasvatuksessa on lopetettava antibioottien käyttö ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa. Tämä päätös oli mielestäni hyvä. 

Karjallehan syötetään valtavat määrät ”ennaltaehkäiseviä” antibiootteja. Samalla koko ajan pahennetaan riskiä, että syntyy kyseisille antibiooteille vastustuskykyisiä bakteerikantoja, eli toisin sanoen muutetaan antibiootteja myös ihmisten tautien parantamisen kannalta tehottomiksi. Tällainen karjankasvattajien voittojen maksimoiminen ihmisten terveyden kustannuksella ei ole oikein.