”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Köröttelyä

Suunnilleen koko päivä hupeni bussissa ja junassa körötellessä. Ensin matkustin linja-autossa 6 tuntia Tampereelta Savonlinnaan. Savonlinnassa olin vihreiden ehdokkaan Heli Järvisen vaalitilaisuudessa reilun tunnin, sitten köröttelin junalla Helsinkiin, mihin meni melkein 5 tuntia.

Silti ei harmittanut. Heli Järvisellä tuntui olevan kunnon otetta asioihin, ja kampanjointiinkin. Toivottavasti hän tulee valituksi.

Ilta-Sanomien pääkirjoitus ilmastosta ilahdutti. Samalla ihmettelin, mihin tämä maailma oikein on mennyt, kun Iltasikankin pääkirjoitus puhuu ilmastosta kuin vihreät: ”Asia voidaan nähdä myös niin, että kiristyneissä päästöoloissa toimiva energiaintensiivinen eurooppalainen teollisus pääsee nauttimaan edelläkävijän edusta silloin, kun muu maailma joutuu seuraamaan perässä. Euroopassa olisi jo sopeuduttu, kun muualla vasta joudutaan sopeutumaan.”

Lehtien lisäksi matkalukemisenani oli Eeva-Liisa Mannerin proosateosten kokoomakirja, ”Kävelymusiikkia”. Hienoja tekstejä, varsinkin Mannerin lapsuuteen perustuva ”Tyttö taivaan laiturilla”.