”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Konservatiivit ja liberaalit matkapuhelinasiakkaita vastaan

Kuulin, että europarlamentin sisämarkkinavaliokunnassa eilen valiokunnan enemmistö (konservatiivit + liberaalit) halusi vesittää komission niin sanotun roaming-esityksen. Lakiehdotuksessa on kyse verkkoverailumaksuista, joita matkapuhenoperaattorit perivät verkossaan olevilta ulkomaisten operaattorien asiakkailta. Nythän operaattorit perivät ulkomaalaisilta suolattuja hintoja, komissio esittää maksuille ylärajaa. Valiokunnan enemmistö äänesti sellaisen mallin puolesta, jossa ulkomaista asiakasta laskutettaisiin tämän kohtuullistetun hinnan mukaan vain, jos hän osaa erityisesti valita sen. Muita matkailijoita operaattorit saavat rahastaa aivan yhtä tolkuttomasti kuten ennenkin.

Mahtaisikohan sylttytehdas löytyä teleoperaattorifirmoista? Kukapa suosiolla haluaisi luopua helposta rahastuskohteesta.

Aamulla olin radiossa keskustelemassa sunnuntaina 50 vuotta täyttävän EU:n haasteista, sen jälkeen Europarlamentin tiedotustoimiston lehdistökahveilla samasta aiheesta.

Sanailin erään kollegan kanssa hallitusneuvottelunäkymistä. Hän ihmetteli, kun vihreät olivat nimittäneet hallitusneuvottelijaryhmään niin monta ihmistä. Sanoin syyksi sen, että vihreillä ei ole ministeriöissä luottovirkamiehiä, jotka kantaisivat eteemme konkreettisia pointteja hallitusohjelmaan esitettäväksi. Meidän pitää muotoilla tavoitteemme itse. ”Siinä on teidän voimanne”, hän huokasi ja jatkoi että hänen oma puolueensa luottaa aivan liikaa virkamiehiin.

Guardian kertoo, että ilmaston pelastamiseksi lehmien röyhtäilyä pitäisi vähentää. Nyt saksalaiset ovat keksineet pillerin, joka tosiaan vähentää märehtijöiden röyhtäilyä ja sen myötä ilmakehään joutuvaa metaania.

Tapasimme vaihteeksi Jukan kanssa Helsingissä, jonne hän tuli lauantaiaamuna alkavaa kokousta varten. Juttelimme hallitusneuvotteluista. Jukka totesi, että Ruotsissa porvarihallitus on jo kerinnyt menettää kansansuosionsa, muutamassa kuukaudessa. Ripeää toimintaa, minä tuumin.