”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kehitysyhteistyön kansainväliset velvoitteet täytettävä

Teollisuusmaat, myös Suomi, ovat YK:ssa luvanneet nostaa kehitysyhteistyön määrärahat 0,7 prosenttiin kansantuotteestaan. Seuraavan hallituksen pitää laatia ohjelma ja aikataulu siitä, miten rahoitus nostetaan YK:ssa sovittuun.
Muut pohjoismaat, Hollanti ja Britannia ovat tämän lupauksen pitäneet. Suomen kehitysyhteistyömäärärahat olivat 0,55 % kansantuotteesta Sipilän hallituksen aloittaessa, mutta hallitus leikkasi rahoja rajusti.
On ristiriitaista, että turvapaikanhakijoiden vastaanottamista vastustetaan sillä, että heitä pitää auttaa kotimaassaan, ja samaan aikaan leikataan juuri niitä määrärahoja, joilla tätä voidaan tehdä.
Keskeinen kysymys Suomen kehitysyhteistyössä on naisten ja tyttöjen aseman parantaminen ja sen osana seksuaali- ja lisääntymisterveystyö, joka tarkoittaa muun muassa sukupuoli- ja ehkäisyvalistusta ja ehkäisyvälineiden saatavuuden parantamista. Mahdollisuus päättää itse haluaako lapsia vai ei, montako ja milloin, on keskeistä sille, että naiset voivat opiskella, hankkia ammatin ja oman toimeentulon. Kokemus osoittaa, että tämä on erittäin tehokas tapa kehittää koko yhteiskuntaa, ja myös hillitä väestönkasvua.
Linkkejä:
Seitsemän pointtia kehitysyhteistyöstä: https://www.vihreat.fi/blogit/touko-aalto/2015/05/seitseman-pointtia-kehitysyhteistyosta
Vihreitä ratkaisuja pakolaiskriisiin: https://www.vihreat.fi/vihreat-pakolaiskysymys

Suomalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö Fingo:https://www.fingo.fi/
 
Suomen pakolaisavun suositukset hallitusohjelmaan 2019
 
Kirjallinen kysymys turvapaikanhakijoiden työllistymisen esteiden poistamisesta