”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kauppakamari vastustaa alkuperämerkintöjä

Uutinen eiliseltä: Italiassa sähköyhtiö Enelin tytäryhtiö Enel Green Power aikoo asentaa 4 MW aurinkopaneeleita Marcegaglia-firman terästehtaan katolle. Paneelien arvioidaan tuottavan saman verran sähköä kuin noin 1900 perhettä kuluttaa. Olenkin odottanut, milloin kattopintoja aletaan laajemmin hyödyntää aurinkosähkön tuotantoon.

Suomesta taas Keskuskauppakamari on lähettänyt mepeille kirjeen, jossa se vastustaa alkuperämerkinnän vaatimista tuotteilta. Perustelu on huvittava: ”Alkuperämerkinnät eivät lisää tuotteiden kilpailukykyä.” Minkä tuotteiden, minä kysyn. Ja vastaan itse: sellaisten tuotteiden, joiden raaka-aineet ja valmistus hajautuvat lukemattomiin maihin, ja joiden tuotannossa käytetään eniten riistotyövoimaa. Kannatan alkuperämerkintöjä, ne antavat kuluttajalle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, missä maassa tapahtuvaa tuotantoa haluaa rahoillaan tukea.

Tänäänkin olin keskustelussa, jossa käytiin Kööpenhaminan jälkipyykkiä. Tänään se tapahtui parlamentin Kiina-valtuuskunnan kokouksessa.