”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Kännykkäsäteily tekee ihmisen soluille jotain

Aamulla olin Europarlamentin tiedotustoimiston pressikahveilla. Tällä kertaa mukana oli myös ministeri, Astrid Thors, joka minun mielestäni on ensimmäinen selväjärkisesti maahanmuuttoasioihin suhtautuva ministeri Suomessa, siis niistä ministereistä, joiden vastuulla maahanmuuttoasiat ovat. Hän kertoi muun muassa, että Ukraina on nykyisin toiseksi suurin Suomeen suuntautuvan työperäisen maahanmuuton lähtömaa, Venäjä on suurin.

Säteilyturvakeskuksen tutkija Darius Leszynski on tutkinut kännykkäsäteilyn vaikutusta ihmisen ihoon. Kokeeseen osallistui 10 vapaaehtoista. Koehenkilöiden käsivarren ihoa säteilytettiin tunnin ajan. Sitten otettiin näytepala sekä säteilytetystä että toisesta käsivarresta. Kahdeksassa ihon proteiinissa havaittiin tilastollisesti merkittäviä muutoksia. Vaikka ei tiedetä, vaikuttaako tämä terveyteen ja jos, niin miten, tämä on silti merkittävä havainto. En pidä yhtään mahdottomana, että vielä tullaan siihen tulokseen, että miljoonien ja taas miljoonien ihmisten altistaminen kännyköiden ja wlan-yhteyksien sähkömagneettisille kentille on suuri virhe. Esimerkiksi meidän taloon, jota peruskorjataan, en juuri siitä syystä halunnut wlania. Sen sijaan meille tulee useampaan huoneeseen langallinen adsl-yhteys. Saksan hallituskin on suositellut kansalaisilleen, että koteihin rakennettaisiin mieluummin langallisia kuin langattomia nettiyhteyksiä.

Lehdissä kerrotaan tutkimuksesta, jonka mukaan vesijohtovesi on laadultaan parempaa kuin pullovesi. Pullovedessä on siis mikrobeja selvästi enemmän, ja monesti tosi paljon enemmän. Se nyt on minun mielestäni ollut koko ajan selvää, että hyvin hoidetun vesilaitoksen vesijohtovesi on puhtaampaa kuin kuukausikaupalla muovipullossa seisonut vesi.