”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Julkinen liikenne USA:ssa kasvaa

Järven jää mekkaloi aamullakin, nyt lämpölaajenemisen takia. Varhain aamulla teeret pulputtivat soidinpulputustaan niin lujaa että se kuului sisälle asti.

Öisin on ollut aika reippaasti pakkasta, silti mökin avokuistille panemani narsissit ovat säilyneet ihan hyvin. Muutama vuosi sitten älysin, että narsissit kestävät jonkin verran pakkasta, ja niitä voi panna ulos ruukkuihin pääsiäisen aikoihin.

Viimeinen kävely metsäteillä, kävelimme kaksi ja puoli tuntia. Ei näkynyt muita ihmisiä, ei pahemmin edes ihmisten jälkiä. Otin mukaan kävelysauvat, siltä varalta, jos näillä seuduin liikkuvat sudet tulisivat lähelle, voisi ainakin sauvoilla hosua. Susia ei näkynyt.

Illalla ajoimme kotiin ja ehdimme vähän kahlata sinne kertyneitä lehtiä. Tekniikka ja talous-lehdessä Suomen ABB:n toimitusjohtaja kertoo firman toimittaneen asiakkaille niin paljon taajuusmuuttajia, että niillä säästetään vuosittain sähköä yli 100 TWh yli Suomen sähkönkulutuksen. Kiina nostaa ympäristöveroja. Julkinen liikenne USA:ssa kasvaa ennätysvauhtia bensan hinnan nousun vuoksi. Vuonna 2006 USAssa kuljettiin julkisilla niin paljon että edellisen kerran vastaavaan oli päästy vuonna 1957. Myös rautateiden matkustajaliikenne on alkanut elpyä.