”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Jorma Ollilasta on tullut vihreä

Jopa sunnuntain Hesarin lukeminen ilahduttaa, onpa aikoihin eletty! Jorma Ollila puhuu Hesarissa ihan vihreitä. Vaatii valtioilta radikaaleja toimia ilmastonmuutoksen rajoittamiseksi, kiittelee Kiotoa ja EU:n päästökauppaa, sanoo että energiatehokkuuden parantaminen on tärkeämpää kuin ydinvoima. Viitta Financial Timesin uutiseen siitä, että 10 suurta jenkkiyhtiötä painostaa Bushia asettamaan hiilidioksidin päästörajat. ”Alkaa olla kiire” rajoittaa maapallon lämpeneminen alle kahden asteen. (Niin on, SH huom.) Ollila haluaa Kioton sopimuksen kaltaisia mekanismeja, julkisia tukia uudelle energiatekniikalle, ympäristöveroja, päästökattoja. Shell vähensi vuoteen 2005 mennessä päästöjään 15 % verrattuna vuoteen 1990.

Britannian ilmastokeskustelu on valovuosia Suomea edellä, mukavaa että se on vaikuttanut hollantilais-brittiläisen öljy-yhtiön hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan ajatteluun.

Aamulehti kertoo, että meri uhkaa ydinvoimaloita. Esimerkiksi Britanniaan ennustetaan 2080-luvulle myrskyjä, joiden aallot nousevat 1,7 m korkeammalle kuin nyt.

Talouselämä vaatii kaivoslain uudistamista. Olenko tullut vanhaksi vai mitä, kun yhä useammin löydän bisnesmaailman lehdistä mielipiteitä, joita kannatan?

Ihana kirkas luminen pakkaspäivä. Kävelimme Jukan kanssa Pyhäjärven jäällä. Lumi ei vielä peitä jäätä kokonaan. Jäässä olevista halkeamista näkyi, että jää on jonkin verran yli 10 cm paksu.